Hoe u een Bullet Journal start

Dus je bent geïnteresseerd in het leren starten van een bullet journal? Je hebt er waarschijnlijk wel van gehoord, maar je weet niet precies hoe je moet beginnen. Het is eigenlijk heel simpel, gewoon een simpele pen en een of ander gewoon notitieboekje om aan de slag te gaan.

Ik weet dat dit misschien nogal saai lijkt, en er zijn veel dingen die je in je dagboek kunt toevoegen om het een beetje op te fleuren, maar je hebt echt gewoon iets nodig om op te schrijven. Ik zal je vertellen hoe je een bullet journal kunt beginnen, maar eerst wil ik wat vertellen over hoe je tegenwoordig een dagboek bijhoudt.

De manier waarop ik leerde hoe ik een bullet journal-systeem moest starten, was via de Bullet Proof Way-methode, waarbij ik een goed bullet journal-notitieboek moet kopen of op zijn minst moet vinden. Dit houdt in feite in dat je een notebook koopt met een leren kaft, hierdoor blijven de pagina’s droog in plaats van nat en dit voorkomt ook dat ze gescheurd en gescheurd worden. In mijn ervaring is dit de beste manier om iets veilig te bewaren.

Ik houd nu al een aantal jaren een dagboek bij en ik heb nog geen problemen met mijn notitieboekjes.

De volgende stap om een bullet journal te starten, is door te gaan schrijven. De beste manier om dit te doen, is door een notitieboekje mee te nemen en elke dag een pagina voor jezelf te maken. Er is echt geen goede of foute manier om dit te doen, zolang je maar dagelijks aantekeningen maakt en je de gebeurtenissen opneemt die je die dag overkomen.

Je hebt ook een of andere planner nodig om je op weg te helpen. Ik gebruikte een gewoon spiraalvormig notitieboekje totdat ik er een vond met een zak waarin ik mijn planner kon opbergen. Dit is verreweg de beste manier om een bullet journaling-planner te gebruiken, maar er zijn andere die er zijn als je iets beters wilt.

Het laatste deel van hoe u een bullet journal start, is om aan de slag te gaan met uw nieuwe systeem.

Ik raad je aan om hiervoor een klein notitieboekje met spiraal te gebruiken. Koop dan een vulpen die groot genoeg is om in je planner te stoppen. Ik geef de voorkeur aan de kleinere pen, zodat ik snel kan schrijven en me geen zorgen hoef te maken of de lijn wordt overschreden. Je zou natuurlijk net zo goed kunnen beginnen met een grote vulpen, maar dan zou je misschien niet zo snel en gemakkelijk kunnen schrijven als wanneer je een kleiner formaat zou gebruiken.

Dus als je op zoek bent naar een geweldige manier om je persoonlijke gebeurtenissen bij te houden, zou je zeker moeten overwegen om een bullet journal te gebruiken. Het is veel effectiever om uw gebeurtenissen bij te houden dan een traditioneel dagboek. Het kost ook niet zo veel geld als een conventioneel notitieboek of dagboek. Het beste van alles is dat het heel gemakkelijk is om mee te beginnen.

Op deze website meer informatie hier My Lovely Notebook