Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

radiator conversie

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Voor het grootste deel kunnen alle RADIATOREN gemaakt van water of stoom worden omgezet in elektriciteit. Om de nieuwste technologie te gebruiken, is echter een radiatorombouwset vereist. Naast de radiator bevat de kit ook beugels en isolatoren. De onderste beugel wordt op zijn plaats gehouden door een stalen kernsteun, terwijl de bovenste beugel een dunne, rubberen isolator heeft. Het ECORAD TEAM berekent het stralingsvermogen van uw oude radiator alvorens de ombouw te starten.

Zodra de warmtewisselaar en de buitenwaterpomp zijn verwijderd, moet u een radiator in maritieme stijl toevoegen . Sluit de koelvloeistofpomp aan op de nieuwe autoradiator. Verwijder de natte uitlaat. Als u van plan bent het scheepsverdeelstuk te gebruiken, kunt u de BTU's uit de uitlaat of het koelsysteem halen en opslaan voor gebruik binnenshuis. Als alternatief kunt u de hele unit verwijderen en de warmtewisselaar met rust laten. U kunt een nieuwe warmtewisselaar installeren om de oude te vervangen.

Het ombouwen van een oude tweepijps stoom naar heet water is eenvoudiger. Oudere systemen kunnen dampcomponenten bevatten en kunnen kleine terugslagkleppen hebben. U moet ook de retourellebogen controleren, omdat deze vaak kleine roestvrijstalen kogels bevatten die de stroom van het systeem kunnen verstoren. Als je vragen hebt, kun je die altijd stellen aan de Muur. Het kan moeilijk zijn om deze conversie uit te voeren zonder de hulp van een professional. Uiteindelijk kunt u comfortabel zijn met uw omgebouwde motor.

Meer weten? Klik dan hier: Radiatorombouw op maat