Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Je vraagt je misschien af wat assertiviteit is? Assertief zijn betekent eenvoudigweg in staat zijn om je gevoelens en behoeften duidelijk en krachtig te uiten zonder anderen te compromitteren of niet te respecteren. Het is essentieel om effectief met anderen te communiceren, zodat u aan hun behoeften kunt voldoen. Assertiviteit kan echter ook betekenen dat je voor jezelf opkomt als andere mensen je niet respecteren of misbruiken. Assertief zijn is een belangrijke levensvaardigheid die ons in staat stelt om op een assertieve manier effectief met anderen te communiceren.

Voor sommige mensen kan assertiviteit een overweldigend idee lijken; het houdt echter gewoon in dat je een actieve rol speelt in hoe je dagelijks met anderen omgaat. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om altijd passief te zijn, omdat je nooit iets nieuws zult leren Wat is assertief. Om iets nieuws te leren, moet je een actieve rol spelen, zoals assertiviteit. Als je de hele tijd passief bent, kom je nooit ergens in termen van nieuwe dingen leren of op een effectieve manier handelen.

Een andere vraag die je misschien hebt is: "Wat is assertiviteit als ik alles goed doe en nergens toe kom?" Als je effectief communiceert, op een assertieve manier handelt, en je komt nergens, betekent dat niet dat je ongelijk hebt omdat je niet op een assertieve manier communiceert of handelt. Dit betekent gewoon dat u te veel nadruk legt op uw prestaties en op uw positie in plaats van op uw boodschap. Als je agressief communiceert en handelt, betekent dit gewoon dat je iets zegt dat niet belangrijk genoeg is om dit ongezonde gedrag te verwijderen. Wanneer je actief probeert jezelf te verbeteren en nieuw gedrag aan te leren, zul je je realiseren dat je echt vooruitgang boekt.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/